A vörös bolygó > Mars - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: A vörös bolygó > 10 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Aszteroida fenyegeti a vörös bolygót
http://www.sg.hu/cikkek/57018

Hamarosan egy újonnan felfedezett aszteroida csapódhat a Marsba. A tudósok csütörtöki bejelentése szerint az űrkőzetnek 1:75 esélye van, hogy január 30-án eltalálja bolygószomszédunkat.

Aszteroida fenyegeti a vörös bolygót
Újabb marsszonda fürkészi a vörös bolygó felszínét
http://hirek.csillagaszat.hu/mars/20061004_mro_ujkepek.html

A NASA Mars Reconnaissance Orbiter nevű űrszondája soha nem látott felbontású képeket továbbított a Földre.

Újabb marsszonda fürkészi a vörös bolygó felszínét
Ostrom alatt a vörös bolygó
http://meteor.mcse.hu/galeria/main.php/2002/200204/

2001. április 7-én újabb szonda indult a Mars felé. A költői nevű Mars Odyssey hat hónapos utazás végén, 2001. október 23/24-én érkezett meg a bolygóhoz.

Ostrom alatt a vörös bolygó
Kék napnyugta a vörös bolygón
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20050715keknapnyugta.html

A Spirit a vörös bolygón töltött 489. marsi nap (sol) estéjén (2005. május 10-én) panorámakamerájával látványos fotót rögzített egy marsi naplementéről. A látóhatár már beleharapott a "kékesen" nyugvó napkorongba, amelynek mérete kétharmada a Földről láthatónak. Az előtérben a Jibsheet névre keresztelt szikla körvonalai sejthetők.

Kék napnyugta a vörös bolygón
A vörös bolygó jégsapkája
http://doktortura.blogspot.com/2007/03/vrs-bolyg-jgsapkja.html

Szenzációs eredményeket hozott a Mars Express által küldött információ: a Mars déli féltekén texasnyi területen annyi jég van a felszín alatt, hogy megolvadva a víz 11m-nyi vastagságban borítaná el az egész bolygót.

A vörös bolygó jégsapkája
MARS - A vörös bolygó
http://drom.hu/blog/1384/

Kevés dolog van a csillagászatban és az űrkutatásban, ami ennyire megosztaná az emberiséget, mint a vörös bolygó, a Mars. Húsz éve még tátott szájjal bámultuk az első űrszondák által küldött félreértelmezhető képeket a planétáról, mostanra azonban hála a modern technológiának, jó néhány rejtélyről kiderült, hogy csupán a természet véletlen, bolondos játéka.

MARS - A vörös bolygó
A vörös bolygóról
http://polaris.mcse.hu/2001._ev_archivuma/2001-junius-a-voros-bolygo.html

A Mars Földünk külső szomszédja, nevét vérvörös színe alapján a hadak istenéről kapta. Föld-típusú kőzetbolygó, szilárd felszínnel rendelkezik. Sok szempontból hasonlít is bolygónkra: légkörében aktív áralmások zajlanak, felszínét vulkánok, folyóvölgyek tagolják, poláris területeit jégsapka borítja. Fő vonzereje azonban nem is ezekben, hanem abban az érdekes lehetőségben rejlik, amely szerint elképzelhető, hogy valaha a Marson is kialakult az élet.

A vörös bolygóról
A vörös bolygó megérkezett
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20030824avoros.html

Legutóbb a korai Homo sapiens láthatta olyan fényesnek a Marsot, mint amilyennek mi láthatjuk idén augusztusban, s 2287-ig nem is lehetne részünk hasonló élményben. A legnagyobb közelség augusztus 27-én éjjel következik el.

A vörös bolygó megérkezett
A vörös bolygó felszínét is lesi a Google
http://itmania.hu/tart/rcikk/e/0/143500/1

A gyorsan népszerűvé vált Google Maps után már a Mars térképeit is böngészhetjük a keresőóriás legfrissebb fejlesztéseként.

A vörös bolygó felszínét is lesi a Google
Mennyire vörös?
http://index.hu/tudomany/urkutatas/szin0311/

Az összeesküvés-elméletek hívei folyamatosan vizsgálják az űrkutatási eredmények bizonyítékának szánt fényképfelvételeket. Néhány furcsa képből most egyesek a Mars valódi színének szándékos elleplezését olvassák ki. A NASA szerint azonban a kamerái nem az emberi szem által érzékelt képet látják, hanem inkább elcsúsznak infravörös irányba.

Mennyire vörös?
Hirdetések
Oldal leírása
mars.wyw.hu: Mars katalógus. Mars a vörös bolygó. Élet a marson, utazás a marsra, kutatás, holdjai, víz, mikrobák, marsjárók, meteoritok.
Gyűjteményünkben 209 válogatott mars témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 209 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2936