Élet a Marson > Mars - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Élet a Marson > 16 weboldal. Kategória leírása: Van e élet a Marson? Milyen életformák viselik el a marsi körülményeket? Mik a marsi élet esélyei? Minden ami a marsi élet témakörhöz kapcsolódik.
Szponzorált linkek
Mégis van élet a Marson?
http://index.hu/tudomany/urkutatas/fvm061207/

A NASA számtalan fotó áttanulmányozása után arra a következtetésre jutott, hogy az elmúlt években patakok csordogáltak a Marson. Akkor viszont folyékony víznek is kell lennie, ahol meg van víz, ott többnyire van élet is. A magyar csillagászok üdvözlik az amerikaiak felzárkózását.

Mégis van élet a Marson?
Lehet-e élet a Marson?
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20030604lehete.html

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Földhöz hasonlóan a Marson is megszületett az élet, sőt talán az ősi marsi mikrobák gyarmatosították saját bolygónkat is. A hétfőn megkezdődött európai Mars-küldetés közelebb vihet minket a nagy kérdés megválaszolásához: van-e, illetve lehet-e élet a Marson?

Lehet-e élet a Marson?
Élet nyomai
http://www.sg.hu/cikkek/76052/eltemetett_eletet_rejthet_a_nili_fossae

Ismét olyan kőzetet találtak a Marson amely akár az élet nyomait is hordozhatja. A kutatások azt valószínűsítik hogy az élet a Mars bolygón mintegy négymilliárd évvel ezelőtt még jelen volt.

Élet nyomai
Marsi élet különleges nyomai
http://www.freeweb.hu/aranylaci/marscity/marscity.htm

. A Mars Phobosz holdja közelében lefényképezett egy idegen űrhajót, majd a Mars felszínére vetődő különböző ismeretlen űrhajók árnyékait, és egy marsi várost is (4. ábra). Ez utóbbit infravörös kamerája is rögzítette, s ez alapján kiderült, hogy az objektum a felszín alatt található, s tekintélyes mennyiségű hőt bocsát ki. A mesterséges eredetet ellen mindössze annyi „cáfolatot” hoztak fel, miszerint holmi fantáziálásról van szó.

Marsi élet különleges nyomai
Élet után kutatnak a Mars felszíne alatt
http://hirek.oldal.info/h%C3%ADr/bulv%C3%A1r/2007/07/10/171626/%C3%89let%20u ...

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA) olyan robot küld a Marsra, amellyel a bolygó felszíne alatt kutatnak élet után.

Élet után kutatnak a Mars felszíne alatt
Víz után szaglásznak a Mars-kutató robotok
http://index.hu/tudomany/urkutatas/marsbot/

Az európai és az amerikai űrkutatók egyaránt június elején bocsátották útjukra a vörös bolygót felderítő robotjaikat: a Mars Express projekt részét képező Beagle 2-t az előbbiek, míg a NASA-terveket kivitelező Spirit-ot és (valamivel később) az "ikertestvér" Opportunity-t az utóbbiak.

Víz után szaglásznak a Mars-kutató robotok
Elindult a Marsra a második terepjáró
http://index.hu/tudomany/urkutatas/mrover0708/

Egy újabb műszaki hiba miatt kis késéssel ugyan, de - közép-európai idő szerint - kedd reggel röviddel öt óra után Cape Canaveralról útnak indították a második marsjárót.

Elindult a Marsra a második terepjáró
Cáfolták a marsi élet bizonyítékait
http://index.hu/tudomany/marslife/

Egy nemzetközi tudóscsoport legújabb vizsgálati eredményei szerint a Marson - a korábbi mérési eredményekből adódó következtetésekkel ellentétben - nem volt élet. Egy amerikai kutató négy éve megkövült baktériumok maradványait mutatta ki egy marsi meteoritból, ám eredményeit most egy nemzetközi tudóscsoport cáfolta.

Cáfolták a marsi élet bizonyítékait
Zuzmó
http://index.hu/tudomany/zuzmo927/

A vörös bolygót fényképező Mars Global Surveyor szondát üzemeltető kutatócsoport egyik tagja a Space Daily űrportálon cáfolta azoknak a magyar kutatóknak az állításait, akik biológiai aktivitást vélnek felfedezni a szonda által készített képeken.

Zuzmó
Zuzmók a Marson?
http://index.hu/tudomany/zuzmars/

Magyar csillagászok a Mars Global Surveyor űrszonda által készített felvételeket tanulmányozva megdöbbentő elmélettel álltak elő: a kutatók biológiai aktivitást vélnek felfedezni bolygószomszédunk déli poláris területein.

Zuzmók a Marson?
Egér(?) a Marson
http://fu.web.elte.hu/irasok/ttt-10.html

Már az ókorban is felmerült egyesek fejében a lehetőség, hogy a környező égitesteket esetleg a földihez hasonló lények népesítik be. Máig fennmaradt Szamoszatai Lukiánosz Egy igaz történet című műve, melynek hősei hosszabb időt töltenek a Holdon.

Egér(?) a Marson
Bajban van a marsi élet,
http://index.hu/tudomany/2009/08/06/veszelyben_van_a_marsi_elet/

A legújabb kutatások szerint a Marson szélsőségesen gyorsan, akár egy óra alatt is lebomolhat a metán. Még keresik a pusztulás okát, mert ha helytálló a tudósok feltételezése, akkor más szerves molekulák is hasonló sorsra juthatnak.

Bajban van a marsi élet,
Mi termeli az ammóniát a Marson?
http://www.sg.hu/cikkek/33044/mi_termeli_az_ammoniat_a_marson

Ammóniára bukkantak a Mars légkörében, melyet egyes tudósok az élet jeleként értékelnek. Az ammónia spektrális jeleit az Európai Űrhivatal, az ESA Mars Express szondájának fedélzeti szenzorai észlelték.

Mi termeli az ammóniát a Marson?
Rejtélyes sziklát találtak a Marson
http://index.hu/tudomany/urkutatas/2009/08/06/rejtelyes_sziklat_talaltak_a_m ...

Rejtélyes, a laikusok számára feltűnően mesterségesnek tűnő sziklaképződményt fotózott le a Mars Reconnaissance Orbiter műhold nagy felbontású kamerája a Mars felszínén.

Rejtélyes sziklát találtak a Marson
Víz már biztosan van a Marson. És élet?
http://tudomany.halmaz.hu/csillagaszat/viz-van-a-marson-elet.php

Szenzációs felfedezésről tudósítottak a NASA szakemberei szerdán este. A nemrégiben eltűnt Mars Global Surveyor szonda korábbi – 2005 szeptemberi - képein két olyan vízfolyásnyomot fedeztek fel, amelyek öt évvel ezelőtt még nem léteztek. Ez azt jelenti, hogy a Marson helyenként és időnként még ma is van folyékony állapotú víz.

Víz már biztosan van a Marson. És élet?
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
mars.wyw.hu: Mars katalógus. Mars a vörös bolygó. Élet a marson, utazás a marsra, kutatás, holdjai, víz, mikrobák, marsjárók, meteoritok.
Gyűjteményünkben 209 válogatott mars témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 209 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2936