Különlegességek a Mars bolygóról > Mars - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Különlegességek a Mars bolygóról > 8 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Arcjáték a Marson
http://sas2.elte.hu/mars.htm

Emberarcra emlékeztetô alakzat látható a Mars északi féltekéjén, Cydonia térségében - legalábbis azokon a képeken, amelyeket a Viking-1 Orbiter ûrszonda 1976-ban készített. A Mars-életben hívôk várost, piramisokat, utakat is "felfedeztek". Több mint egy évtizeddel késôbb, 1998 áprilisában a Mars Global Surveyor (MGS) amerikai ûrszonda tízszer jobb felbontású felvételt készített ugyanarról a területrôl.

Arcjáték a Marson
Idegen űrhajó lehet a Naprendszerben
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20040902idegen.html

Az idegen civilizációkkal való kapcsolatfelvétel legjobb módja üzenetekkel ellátott űrszondák küldése lehet. Nem kizárt, hogy számunkra is van már egy "küldemény" a Naprendszerben - írja két kutató a Nature-ben.

Idegen űrhajó lehet a Naprendszerben
Az eddigi legizgalmasabb képek
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20040128azeddigi.html

Számos kutató az eddigi legizgalmasabb marsi képekként értékeli az Opportunity marsjáró által lefényképezett sziklákat, ugyanis finom, vékony rétegzettség látható rajtuk. Nagy esély van arra, hogy ezek lesznek az egykori vízborítás eddigi legkomolyabb bizonyítékai.

Az eddigi legizgalmasabb képek
2030 körül élet lesz a Marson
http://www.origo.hu/vendegszoba/tudomany/200401162030.html

A Mars múltjának megismerésével jobban megérthetjük saját bolygónk fejlődését, és talán választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy máshol is megtörtént-e az élet csodálatos kialakulása. Vendégünk volt a Mars Society magyar tagozatának két szervezője, Csengeri Tímea és Sik András.

2030 körül élet lesz a Marson
Eltűnt a rejtélyes nyúl
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20040309mars.html

A komoly felfedezések után egy könnyedebb téma a vörös bolygóról: az Opportunity egyik felvételén érdekes, nyúlfülre emlékeztető szerkezet tűnt fel, 4,5 méterre a marsjárótól.

Eltűnt a rejtélyes nyúl
Rejtélyes barlangra bukkantak a Marson
http://www.technet.hu/hir/20100624/rejtelyes_barlangra_bukkantak_a_mar

gy csapat hetedik osztályos gyerek egy tanulmányi program keretében vizsgálta a Mars felszínét, mikor valami váratlanra bukkantak: a kis fekete lyuk a tudósok szerint egy különös barlang lehet a Marson.

Rejtélyes barlangra bukkantak a Marson
Rejtélyes tárgyak
http://index.hu/tudomany/urkutatas/mars041208/

Az Opportunity Mars-járó egyik nyilvánosságra hozott felvételén különös "gerendákra" lettek figyelmesek a szokatlanra fogékony internetezők, mások pedig a Mars Express felvételein vélnek felfedezni geometriai alakzatokat, melyeket az élénkebb képzelőerejű fórumozók az értelmes élet bizonyítékának vélnek.

Rejtélyes tárgyak
Herbie Brennan Mars című könyve
http://www.konyv-konyvek.hu/mars_brennan_herbie

Ebben a gondos, kutatásokkal megalapozott, mégis rendkívül olvasmányos tanulmányban Herbie Brennan bebizonyítja, hogy az emberiség származhatott máshonnan, a Földön kívülről is. Fajunk eredhet azoktól a teremtményektől, akik sok százmillió évvel ezelőtt a Mars bolygón éltek.

Herbie Brennan Mars című könyve
Hirdetések
Oldal leírása
mars.wyw.hu: Mars katalógus. Mars a vörös bolygó. Élet a marson, utazás a marsra, kutatás, holdjai, víz, mikrobák, marsjárók, meteoritok.
Gyűjteményünkben 209 válogatott mars témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 209 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2936