Mikrobák a Marson > Mars - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Mikrobák a Marson > 4 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Csúcsdöntő mikróbák
http://www.sg.hu/cikkek/28625/csucsdonto_mikroba

A tény, hogy képesek túlélni egy kuktában elérhető hőt, hatással van a Föld korai szakaszában és más világokban zajló élet keresésére. A 121-es törzs hasonló lehet a Földön négymilliárd évvel ezelőtt honos organizmusokhoz, amikor bolygónk nem sokkal volt több mint egy tüzes fém- és kőgolyó, amire meteorok záporoztak. Más bolygók, mint a Mars, szintén sokkal forróbbak voltak a múltban, ami reményt adhat, hogy egykor valamilyen mikroba szintű élet gyökerezhetett rajta, ami talán még a mai napig is képes volt fennmaradni.

Csúcsdöntő mikróbák
Mikrobák a föld alatt
http://index.hu/tudomany/urkutatas/eletamars/

Stoker és kutatótársai már régóta feltételezik, hogy a Marson, a földfelszín alatt megélhetnek különféle biológiai organizmusok, amelyek létezését az extrém környezeti feltételek között is ki lehet mutatni.

Mikrobák a föld alatt
Élet a Földön kívül
http://www.astronet.hu/index.php?apps=cikk&cikk=31548

2002: orosz asztrobiológusok szerint egy rendkívül ellenálló mikrobafajta fejlődött ki a Marson, ahol nincsen védelmet nyújtó légréteg. A strapabíró mikroba az ember számára halálos mennyiségű sugárzás sok ezerszeresét is kibírja.

Élet a Földön kívül
Mikrobák termelik a marsi metánt?
http://index.hu/tudomany/urkutatas/metan040329/

Az élet jele is lehet a kutatók szerint a Mars atmoszférájában kimutatott metán. A gázt először földi teleszkópokkal fedezték fel, de létezését most megerősítette az európai űrhivatal Mars Express szondája is.

Mikrobák termelik a marsi metánt?
Hirdetések
Oldal leírása
mars.wyw.hu: Mars katalógus. Mars a vörös bolygó. Élet a marson, utazás a marsra, kutatás, holdjai, víz, mikrobák, marsjárók, meteoritok.
Gyűjteményünkben 209 válogatott mars témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 209 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2936