Víz a Marson > Mars - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Víz a Marson > 8 weboldal. Kategória leírása: Kutatás marsi víznyomok után. A titokzatos marsi tenger. Hová tűnt a víz a marsról?
Szponzorált linkek
Sokrétű vizes környezet
http://www.sg.hu/cikkek/61486/sokretu_vizes_kornyezet_volt_a_marson

Újabb tanulmányt tettek közzé a Mars egykori vizes múltjáról. Az adatok még nem az éppen jeges talajmintákat vizsgáló Phoenix leszállóegységtől, hanem a bolygó körül keringő Mars Reconnaissance Orbitertől (MRO) származnak. A NASA szondájának CRISM műszerétől nyert adatok szerint hatalmas tavak, hömpölygő folyók és számos folyódelta jellemezte a bolygó korai időszakát, ami elvileg alkalmas közeg lehetett a mikrobák számára, sőt a kutatások szerint ez az állapot elég sokáig fenn is állt. A részletek a Nature és a Nature Geoscience szaklapban jelentek meg.

Sokrétű vizes környezet
Marsi vizet kutatnak - A Földön!
http://tudomany.ma.hu/tart/cikk/h/0/3521/1/tudomany/Marsi_vizet_kutatnak__A_ ...

A Föld különleges tájain előforduló felszíni formációk vizsgálata segíthet a marsi víz kutatásában - A kutatók szerint az Antarktiszon levő sivatagos vidék alatt egész évben folyékony állapotban levő sós víz található.

Marsi vizet kutatnak - A Földön!
Víz a Marson
http://index.hu/tudomany/marsviz/

A NASA tudósai felszíni víz nyomaira bukkantak a Marson. Ha a felfedezés véglegesen bizonyítottá válik, akkor komoly fordulópontot jelenthet a bolygó kutatásában, illetve a marsi élet kialakulásával kapcsolatos elméletek terén is.

Víz a Marson
Marsi víz: részletes adatok!
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20020531marsi.html

Legalább 2-3 méteres, nagy mennyiségű vízjeget tartalmazó réteget fedezett fel a Mars Odyssey a Mars déli pólusánál, amely remek környezetet nyújthat a magyar kutatók által feltételezett baktériumoknak.

Marsi víz: részletes adatok!
Ősi víznyomok
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20051205osiviznyomok.html

A Mars Express-szonda új mérései szerint két csoportba sorolhatók a Mars felszínén lévő, mállott ásványok: Kialakult egy csoport az ősi, vizes időszakban, majd egy másik a későbbi, savasabb és hűvösebb periódusban.

Ősi víznyomok
Befagyott tenger a Marson
http://index.hu/tudomany/urkutatas/mars1593/

Európai kutatók megerősítették, hogy a Mars felszínén hatalmas befagyott tengerre bukkantak. Az európai űrhivatal (ESA) Mars Express nevű szondája az Északi-tenger méreteivel vetekedő jégfelületet fényképezett le. A befagyott tenger mélységét 45 méterre becsülik.

Befagyott tenger a Marson
A víz nyomának megtalálása
http://index.hu/tudomany/topten2004/

A Science tudományos magazin szerkesztői összeállították az idei év tíz legfontosabb tudományos eredményének listáját. Első helyen természetesen a Mars-járók felfedezései állnak, de helyet kapott a top tízes listán az Indonéziában talált, eddig ismeretlen emberfaj maradványainak megtalálása és a humán embriók dél-koreai klónozása is.

A víz nyomának megtalálása
Mútlbéli óceánok nyomai
http://www.sg.hu/cikkek/64045/ujabb_bizonyitekok_a_mars_multbeli_oceanjaira

Múltbéli óceánok nyomaira bukkantak a kutatók. Lehet hogy a Mars valaha lakható bolygó volt.

Mútlbéli óceánok nyomai
Hirdetések
Oldal leírása
mars.wyw.hu: Mars katalógus. Mars a vörös bolygó. Élet a marson, utazás a marsra, kutatás, holdjai, víz, mikrobák, marsjárók, meteoritok.
Gyűjteményünkben 209 válogatott mars témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 209 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2936